ANALOOG: THE SOUND & THE METHOD

The Lullabye Factory heeft een sfeervolle opnamestudio voorzien van legendarische analoge studio apparatuur. Highlights zijn de AMPEX MM1000, de eerste 2 inch 16 sporen tape recorder, een iconische EMT 140 plaatgalm en een Studer A80 Master Recorder.

Het ambacht van werken met tape, daar staan we voor. De werkwijze die gepaard gaat met deze visie is zowel creatief als technisch hoogstaand en eist de volledige aandacht van iedereen die aan het proces deelneemt. State of the art tape recorders, out of the box effect engineering en ultieme focus op performance zijn slechts een paar voorbeelden van waarom zo vele analoge geluidsproducties de tand des tijds blijven doorstaan.

De AMPEX Master Maker 1000, in 1969 gemaakt in Amerika, is van de serie eerste 16 sporen bandrecorders. Jefferson Airplane, Jimi Hendrix en Elton John zijn slechts enkele artiesten die jou zijn voorgegaan en hun hits opnamen op een Master Maker. De AMPEX MM1000 is legendarisch om zijn geluidskwaliteit en robuustheid en kreeg al snel de nickname "The Beast". Er zijn er nog maar een paar in werkende staat over de gehele wereld, en wij zijn de trotse eigenaar van #152.

De Orion is gemaakt in Nederland en was oorspronkelijk eigendom van Pieter Nieboer, de voormalig sound engineer van Golden Earring. De Orion is een van de stilste mengtafels ooit gemaakt en klinkt heel open en eerlijk. Samen met de AMPEX geeft dit een helder en warm geluid, net zoals in de Golden Days of Hi-Fi die de sound uit de 70's kenmerkt.

 

Voor de mixdown en het knippen en plakken van de master tape hebben we een STUDER A80 RC (Butterfly Heads). De absolute topklasse in analoge master recorders.

 

Check hier onze volledige GEARLIST

OPNEMEN EN MIXEN OP TAPE

Er wordt opgenomen op de 2-inch 16 sporen AMPEX MM1000 taperecorder en de mix-down maken we op een van de 1/4 inch master recorders. Deze studio master kan vervolgens fysiek afgeleverd bij onze analoge partners; bij Record Industry voor een vinyl release en bij de Bandjesfabriek voor een cassette release. Op deze manier maak je optimaal gebruik van deze bijzondere analoge geluidsdragers! Ook kan de master natuurlijk gedigitaliseerd worden voor online releases.

Wil je jouw productie slechts deels op tape realiseren? Ook dat kan natuurlijk!

Authentieke Outboard Gear & Analoge Effecten

Spring Reverb, EMT 140 Plate Reverb, Phasing, Tape Delay & the Echo Room techniek: alle geluidseffecten zijn hardware apparaten of een handmatige handeling (zoals bijv. zwaaien met een microfoon voor een versterker) die volgens mechanische magie tot hun karakteristieke geluid komen. Dus geen plugins. En dat hoor je!

ANALOGE MIXING & MASTERING

Ook als je niet analoog hebt kunnen opgenomen kan je nog steeds profiteren van de geweldige sound van tape! Met onze Analoge Tape Services kunnen we je (digitale) tracks analoog mixen en/of masteren. Dit gebeurt met de AMPEX MM1000, STUDER A80 RC of de VEB T2221. Vraag naar de mogelijkheden of check onze dedicated website: www.TapeYourMix.com

GOLDEN AGE OF ANALOG MULTI-TRACKING

Onze tape-recorders zijn perfect afgeregeld met behulp van een Magnetic Reference Laboratory test tape. Dit garandeert het ultieme hi-fi geluid wat zo kenmerkend is voor de legendarische sound uit de Golden Age of Analog Multi-tracking.