WIE WIJ ZIJN

The Lullabye Factory is een Volledig Analoge Opnamestudio, Record Label & Booking Agency gevestigd in Amsterdam. Onze visie is het realiseren van hoge kwaliteit analoge audio producties in een omgeving waar iedereen zich geïnspireerd en thuis voelt. In de studio onderhouden we een Art Gallery die momenteel analoge foto's van fotograaf Joop Boek bevat. De foto's zijn analoog geschoten, ontwikkeld en geprint. Tot de selectie behoren onder andere muzikale grootheden als B. B. King, John Mayall, Candy Dulfer, Ray Charles, Herman Brood en Andre Hazes.

 

Een Échte Vinyl Plaat

PUT THE SOUL BACK INTO THE GROOVE

Een fijne inspirerende omgeving gecombineerd met een enthousiaste hands on approach door experts op het analoge vakgebied zijn de ingrediënten om legendarische authentieke classics te produceren.

Wij focussen ons op de artiest zodat deze zijn uiterste kan geven tijdens de opnames. De analoge werkwijze zorgt ervoor dat wat de artiest in zijn performance legt natuurgetrouw wordt vereeuwigd.

Met onze volledig analoge werkwijze produceren wij muziek zonder binaire conversie in het proces. Op deze manier komen we tot een puur analoog eindproduct die ten volste het natuurlijk audio spectrum kan weergeven.

Het opnemen op aparte sporen, oftewel Multitracking, gebeurt op de AMPEX MM1000, een legendarische 2 inch 16 sporen tape recorder uit 1969, die wij met liefde hebben gereviseerd en met nieuwe meetapparatuur weer als nieuw hebben afgeregeld. Via de D&R Orion studio console wordt opgenomen en gemixt naar een ¼ inch stereo tape machine voor de studio master.

Deze studio master leveren wij fysiek af bij Record Industry, de platen drukkerij. Daar kan van deze master tape een vinyl lacquer worden gesneden, waarvan er daarna de platen gedrukt kunnen worden.

Dit alles zonder tussenkomst van een computer! De volledig, no compromise, authentieke werkwijze voor het produceren van een vinyl LP, dat is wat wij het allermooiste vinden.

The Lullabye Factory Newsletter – Evenementen & Analoge Anekdotes!


 

TLF Crew

Joren Heuvels

Suzy Q

philippe@thelullabyefactory.com

Philippe Walter

Christoph Walter

Tim van Veen

Contact


Opname Studio

Christoph Walter | christoph@thelullabyefactory.com | +31 20 261 14 96

Compositie & Productie

Tim van Veen | tim@thelullabyefactory.com | +31 6 21 50 66 60

Platen Label & Art Gallery

Philippe Walter | philippe@thelullabyefactory.com | +31 6 12 03 21 25

Booking & Concert Promotion

Joren Heuvels | joren@thelullabyefactory.com | +31 6 42 53 68 52

Suzanna van Beek | suzyQ@thelullabyefactory.com | +31 6 45 72 85 50

Adres

Spaarndammerstraat 30N | Amsterdam

 

Opnamestudio Prijzen:

De prijs van een opname is afhankelijk van het project. Neem contact op voor de mogelijkheden!