THE SOUND & THE METHOD

 

Wij weten dat des te meer aandacht en oog voor detail in het creatie proces van een product gaat, des te meer impact kan het hebben op de waarnemer. De werkwijze die gepaard gaat met deze visie is zowel creatief als technisch en eist de volledige aandacht van iedereen die aan het proces deelneemt. State of the art tape recorders, out of the box effect engineering en ultieme focus op performance zijn slechts een paar voorbeelden van waarom zo vele analoge geluidsproducties de tand des tijds blijven doorstaan.

Onze tape-recorders zijn perfect afgeregeld voor SM900 tape met behulp van een Magnetic Reference Laboratory test tape. Dit garandeert de ultieme hi-fi ervaring die zo kenmerkend is voor de legendarische sound uit de Golden Age of Analog Multi-tracking.

De AMPEX Master Maker 1000, in 1969 gemaakt in Amerika, is van de serie eerste 16 sporen bandrecorders die in productie zijn genomen. Jefferson Airplane, Jimi Hendrix en Elton John zijn slechts enkele artiesten die jou zijn voorgegaan en hun hits opnamen op een Master Maker. De AMPEX MM1000 is legendarisch om zijn geluidskwaliteit en robuustheid en kreeg al snel de nickname "The Beast". Er zijn er nog maar een paar in werkende staat over de gehele wereld, en wij zijn de trotse eigenaar van #152.

De Orion is gemaakt in Nederland en was oorspronkelijk eigendom van Pieter Nieboer, de voormalig sound engineer van Golden Earring. De Orion is een van de stilste mengtafels ooit gemaakt en klinkt heel open en eerlijk. Samen met de AMPEX geeft dit een helder en warm geluid, net zoals in de Golden Days of Hi-Fi die de sound uit de 70's kenmerkt.

 

Voor de mixdown en het Master Tape snijden hebben we een welbekende Telefunken M15 en zijn communistische broertje: de VEB Tontechnik T2221.

 

Check hier andere GEAR HIGHLIGHTS

OPNEMEN EN MIXEN SEVENTIES STYLE

The Lullabye Factory is dé plek voor volledig analoog opnemen en mixen. Zo komen wij tot de authentieke 60's & 70's sound zonder emulatie! Er wordt opgenomen op de 2-inch 16 sporen AMPEX MM1000 en vervolgens realtime een stereo/mono studio master gemaakt naar een van de 1/4 inch master machines in onze studio. Deze studio master kan vervolgens gedigitaliseerd worden voor online gebruik en fysiek afgeleverd bij onze analoge partners; bij Record Industry voor een vinyl release en bij de Bandjesfabriek voor een cassette release. Op deze manier maak je optimaal gebruik van deze bijzondere analoge geluidsdragers!

Wil je jouw productie slechts deels op tape realiseren dan zijn deze mogelijkheden bespreekbaar.

Authentieke Outboard Gear & Analoge Effecten

Er is een rijk scala aan effecten waar gebruik van wordt gemaakt; Spring Reverb, BINSON echorec, Tape Delay & the Echo Room techniek behoren onder andere tot de mogelijkheden. Alle effect processing units in de studio zijn hardware apparaten die volgens mechanische magie tot hun karakteristieke geluid komen. Dus geen plugins. En dat hoor je!

ANALOGE MASTERING

Met onze Analoge Tape Mastering Service kunnen we je (digitale) tracks analoog masteren. Dit gebeurt met onze stereo/mono Telefunken M15, VEB T2221 of via 2 kanalen van de AMPEX MM1000.