Analoge Opname Studio

 

The Lullabye Factory is een Volledig Analoge Opnamestudio, Record Label & Booking Agency gevestigd in Amsterdam. Onze visie is het realiseren van hoge kwaliteit analoge audio producties in een omgeving waar iedereen zich geïnspireerd en thuis voelt. We onderhouden een Art Gallery die momenteel analoge foto's van fotograaf Joop Boek bevat. De foto's zijn analoog geschoten, ontwikkeld en geprint en tot de selectie behoren onder andere muzikale grootheden als B. B. King, John Mayall, Candy Dulfer, Ray Charles, Herman Brood en Andre Hazes.

Het epicentrum van The Lullabye Factory Sound is een D&R Orion analoge studio console & een AMPEX MM1000 16 sporen 2 inch Tape Recorder. 

De Orion is gemaakt in Nederland en was oorspronkelijk eigendom van Pieter Nieboer, de voormalig sound engineer van Golden Earring. De AMPEX MM1000, in 1969 gemaakt in Amerika, is van de serie eerste 16 sporen bandrecorders die in productie zijn genomen. De AMPEX MM1000 is legendarisch om zijn geluidskwaliteit en robuustheid en kreeg al snel de nickname "The Beast". Er zijn er nog maar een paar in werkende staat over de gehele wereld, waarvan de enige in het land het hart van al onze opnames is. In het analoge audio domein geldt 2 sporen op 1/4 inch tape op 15 ips als Industry Standard. Op deze bandbreedte worden de Master Tapes opgenomen. Onze AMPEX beschikt dus over een master kwaliteit spoor voor elk van de 16 kanalen. Dit betekent dat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van de kenmerkende en geprezen geluidskwaliteit van analoog opnemen op tape.

Onze tape-recorders zijn perfect afgeregeld voor SM900 tape met behulp van een Magnetic Reference Laboratory test tape. Dit garandeert de ultieme hi-fi ervaring die zo kenmerkend was voor de legendarische sound uit de Golden Age of Analog Multi-tracking.

Analoog opnemen is het vastleggen van geluid zonder mathematische berekening: het is niet een nabootsing van de werkelijkheid door middel van binaire code maar het natuurkundig vereeuwigen van geluid. Hierdoor is de rijkste geluidservaring altijd de Analoge.

 

services

 

Volledig Analoog Opnemen & Mixen

The Lullabye Factory is dé plek voor volledig analoog opnemen en mixen. In de studio houden we de gehele productie binnen het analoge domein. Bij een analoge productie wordt er opgenomen op de 16 sporen AMPEX MM1000 en vervolgens wordt er een stereo studio master gemaakt naar een van de 1/4 inch master machines in onze studio. Deze studio master wordt vervolgens fysiek afgeleverd bij onze analoge partners; bij Record Industry voor een vinyl release en bij de Bandjesfabriek voor een cassette release. Op deze manier maak je optimaal gebruik van deze bijzondere analoge geluidsdragers! 

Mocht je slechts ten dele analoog willen opnemen, dan zijn deze mogelijkheden bespreekbaar. 

Analoge Effecten

Er is een rijk scala aan authentieke analoge effecten waar gebruik van wordt gemaakt; Spring Reverb, BINSON echorec, Tape Delay & the Echo Room techniek behoren onder andere tot de mogelijkheden.

Analoog opnemen op locatie

Met onze portable, not so very portable, opname setup is het mogelijk om op locatie analoog op te nemen, bijvoorbeeld een optreden of in een hutje op de hei! Met de Tascam MSR16 kunnen we 16 aparte sporen opnemen en deze vervolgens volledig analoog afmixen in de studio.